IT-medarbejder taber sag om jobklausul

IBM og A.P Møller - Mærsk har ikke begrænset en medarbejder via en hemmelig jobklausul. Det vurderer Østre Landsret i ny dom.

Foto: Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den tidligere IBM-medarbejder Claus Bobjerg Juul og it-forbundet Prosa har i Østre Landsret tabt sagen om jobkarteller mod IBM.

I en afgørelse, der netop er blevet afsagt i Østre Landsret i København, hedder det, at landsretten ikke har fundet det bevist, at Claus Juul Bobjerg har været begrænset på jobmarkedet som følge af en hemmelig jobkartel-aftale mellem IBM og A.P. Møller - Mærsk-gruppen.

Aftalen betød, at de to selskaber ikke ville ansætte hinandens medarbejdere. Claus Bobjerg Juul var sikkerhedskonsulent hos IBM, men kritiserede IBM's politik om de hemmelige jobkarteller. Det fik IBM til at fyre ham for illoyalitet. Claus Juul Bobjerg har krævet 200.000 kroner i erstatning, men sagen er nu endt med, at Prosa i stedet skal betale 30.000 kroner i sagsomkostninger.

Det er ifølge Prosa den første civile retssag, som tager stilling til de hemmelige jobkarteller. Arbejdsretten har tidligere afgjort, at aftalerne er i strid med overenskomsthovedaftalen mellem Dansk Arbejdsgiverforening og LO.

/ritzau/