Højere organisk omsætningsvækst end ventet i global bryggerikæmpe

Bryggerigiganten Sabmiller kom ud af tredje kvartal 2015/16 med en vækst i den organiske nettoomsætning, der overgik forventningerne.

ARKIVFOTO. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mike Hutchings
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det fremgår af en periodemeddelelse fra bryggeriet, der er ved at blive købt af AB Inbev.

Samlet set voksede nettoomsætningen organisk 7 pct. i tredje kvartal, hvor analytikerne ifølge Bloomberg News havde ventet en vækst på 5,5 pct.

- Det var et meget stærkt kvartal med volumenvækst på 4 pct. og organisk nettoomsætningsvækst på 7 pct. Størstedelen af vores datterselskaber opnåede stærk vækst. Afrika klarede sig godt over hele linjen, siger administrerende direktør Alan Clark i regnskabet.

Nettoomsætningen på det afrikanske marked voksede 12 pct. organisk i kvartalet, mens Asien- og Stillehavs-området rapporterer om 5 pct. vækst i den organiske nettoomsætning. Endelig voksede det latinamerikanske marked 8 pct. organisk, mens omsætningen faldt 1 pct. organisk i Nordamerika.

- I Asien- og Stillehavs-området voksede gruppens organiske nettoomsætning med 5 pct. mens væksten i indtægterne per hektoliter på 5 pct. viser en fortsat premium-vækst i Australien og Kina, skriver Sabmiller i regnskabet.

Justeres der for valuta er det til gengæld tydeligt, at resultaterne er ganske hårdt ramt af den stærke amerikanske dollar. Medregnes valuta-effekter er omsætningen således faldet 8 pct. i kvartalet.