Højere organisk omsætningsvækst end ventet i global bryggerikæmpe

Bryggerigiganten Sabmiller kom ud af tredje kvartal 2015/16 med en vækst i den organiske nettoomsætning, der overgik forventningerne.

ARKIVFOTO. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mike Hutchings

Det fremgår af en periodemeddelelse fra bryggeriet, der er ved at blive købt af AB Inbev.

Samlet set voksede nettoomsætningen organisk 7 pct. i tredje kvartal, hvor analytikerne ifølge Bloomberg News havde ventet en vækst på 5,5 pct.

- Det var et meget stærkt kvartal med volumenvækst på 4 pct. og organisk nettoomsætningsvækst på 7 pct. Størstedelen af vores datterselskaber opnåede stærk vækst. Afrika klarede sig godt over hele linjen, siger administrerende direktør Alan Clark i regnskabet.

Nettoomsætningen på det afrikanske marked voksede 12 pct. organisk i kvartalet, mens Asien- og Stillehavs-området rapporterer om 5 pct. vækst i den organiske nettoomsætning. Endelig voksede det latinamerikanske marked 8 pct. organisk, mens omsætningen faldt 1 pct. organisk i Nordamerika.

- I Asien- og Stillehavs-området voksede gruppens organiske nettoomsætning med 5 pct. mens væksten i indtægterne per hektoliter på 5 pct. viser en fortsat premium-vækst i Australien og Kina, skriver Sabmiller i regnskabet.

Justeres der for valuta er det til gengæld tydeligt, at resultaterne er ganske hårdt ramt af den stærke amerikanske dollar. Medregnes valuta-effekter er omsætningen således faldet 8 pct. i kvartalet.