San Miguel overvejer køber af Sabmillers ølmærker

Det filippinske bryggeri San Miguel overvejer at købe ølmærkerne Peroni og Grolsch, som konkurrenterne Sabmiller og AB Inbev forsøger at sælge i forbindelse med deres forestående fusion, der skaber verdens klart største bryggeri. Fold sammen
Læs mere
Foto: JOHN JAVELLANA

Det filippinske bryggeri San Miguel overvejer at købe ølmærkerne Peroni og Grolsch, som konkurrenterne Sabmiller og AB Inbev forsøger at sælge i forbindelse med deres forestående fusion, der skaber verdens klart største bryggeri.

Det skriver Bloomberg News med henvisning til en meddelelse fra San Miguel.

Tidligere i denne uge har det japanske bryggeri Asahi også været nævnt som en mulig køber af mærkerne, der skal sælges i forbindelse med AB Inbevs køb af Sabmiller til mere end 700 mia. kr.

Fusionen skal godkendes af konkurrencemyndighederne i flere lande, og det er i den forbindelse, at visse dele skal sælges, blandt andet de to ølmærker og muligvis også aktiviteter i Kina, for at få fusionen til at glide ned hos myndighederne.

Tidligere er danske Carlsberg også blevet nævnt som en mulig køber de to ølmærker.

Det blev dog formentlig afkræftet af bestyrelsesformand Flemming Besenbacher i starten af året, da han sagde til Berlingske, at bryggeriet vil fokusere på at være stærke i stedet for at være store.