HK afviser forringet SAS-overenskomst

Ledelsen i SAS har ikke været dygtig nok, mener formanden fra HK Luftfart/SAS, der ikke er indstillet på at acceptere forringede arbejdsvilkår til sine medlemmer.

-Arkiv- SE RITZAU Hackere angriber flere fagforbund BV.: HK på Amager, Handel og Kontor. (Foto: Brian Bergmann/Scanpix 2012) Fold sammen
Læs mere
Foto: Brian Bergmann

De ansatte kommer til at mærke effekterne af hestekuren i SAS, som varsler massefyringer og nye overenskomster til de tilbageværende medarbejdere.

Men i fagforbundet HK er man ikke indstillet på at acceptere ledelsens udspil til stærkt forringede løn- og arbejdsvilkår. Det fastslår Mai-Britt Hoff Kjeldsen, formand for HK Luftfart/SAS.

- Vi har en aftale om vores løn- og arbejdsvilkår, som er blevet fastfrosset på grund af selskabets krise. Den gælder til 2014, så det er ikke umiddelbart til forhandling, siger hun i en pressemeddelelse.

Her skyder hun også med skarpt mod selskabets ledelse og deres forgængere, som ifølge fagforbundet er skyld i den dybe krise.

- Tidligere ledelser i SAS har ikke været dygtige nok, og derfor står vi i en meget værre situation, end vi egentlig behøvede. Der har ikke været udvist rettidig omhu, siger Mai-Britt Hoff Kjeldsen, der kalder det urimeligt, at man vil flytte administrative arbejdspladser til Stockholm.

- Vi vil forhandle om at beholde arbejdspladser herhjemme – den nye teknologi gør det meget mere fleksibelt, hvor den fysiske arbejdsplads placeres, siger HK-formanden.

SAS’ spareplan indebærer også frasalg af en række funktioner, blandt andet ground handling og call center. En dårlig idé, mener HK.

- SAS vil stå sig bedst ved at beholde disse områder. Men kan outsourcing ikke undgås, tror jeg på, at en ny arbejdsgiver vil give os lige så gode eller måske oven i købet bedre vilkår end dem, der er udsigt til i SAS, siger Mai-Britt Hoff Kjeldsen.

HK Luftfart/SAS afventer nu SAS-ledelsens udspil til en ny overenskomst.