Her er Cimbers udvandede storaktionærer

Ukrainske Mansvell ejer nu 70,8 pct. af aktierne og stemmerettigheder i Cimber Sterling. Derudover har fem storaktionærer i alt 16,55 pct. af aktierne.

Med Mansvells overtagelse af kontrollen i flyselskabet Cimber Sterling, er Karsten Rees ejerandel udvandet til 3,21 pct. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De fem storaktionærer har fået udvandet deres ejerandel som følge af den rettede aktie-emmission, der har skaffet ukrainske Mansvell Enterprises kontrol med det danske flyselskab.De tre medlemmer af flyselskabets stifterfamilie Nielsen ejer nu hver 3,85 pct. af aktierne og stemmerne. Det er piloten Jørgen Nielsen, Hans Ingolf Nielsen og Lone Marie Koch Nielsen.

Erhvervsmanden Karsten Ree ejer 5.005.000 Cimber-aktier svarende til en andel på 3,21 pct., mens Danfoss-familien ejer 1,79 pct. af aktier og stemmer via fonden B&MC Holding.

Cimber-aktien handles mandag eftermiddag til en kurs på 2,3 kr.

Det skal aktionærene imidlertid ikke gøre sig forhåbninger om at få, hvis Mansvell bliver tvunget til at indgive købstilbud på de resterende 29,2 pct. af aktierne.

Idet Mansvell købte sig til aktiemajoriteten i Cimber Sterling for 1,5 kr. per aktie, vil det nemlig også være den pris, de skal betale for resten.

Mansvell skal ifølge Lov om værdipapirhandel indgive et købstilbud inden for fire uger, idet selskabet har opnået kontrol med Cimber Sterling - med mindre Mansvell opnår en dispensation fra Finanstilsynet.