Så er Cimber ukrainsk

Generalforsamlingen har talt: Cimber Sterling accepterer Igor Kolomoyskijs kapitalindskud.

Ukrainske Igor Kolomoyskij har nu overtaget kontrollen med Cimber Sterling. Fold sammen
Læs mere
Foto: Brian Bergmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der var triste miner hele vejen rundt i salen ved Cimber Sterlings ekstraordinære generalforsamling på Scandic Hotel i Sønderborg. Aktionærerne havde valget mellem at lade deres flyselskab gå konkurs eller acceptere, at den ukrainske oligark Igor Kolomoyskij overtager kontrollen med selskabet.

99,79 pct. af de afgivne stemmer stemte for forslaget. Og dermed skyder Igor Kolomouskij 165 mio. kroner ind i Cimber Sterling gennem sit cypriotiske selskab, Manvell, mod at få en aktiepost på 70 pct.

På generalforsamlingen slog bestyrelsesformand Vilhelm Hagen-Pedersen fast, at der reelt ikke var et alternativ til Kolomoyskijs tilbud. Han afviste samtidig, at Cimber Sterling kunne nøjes med at sælge de seks Boeing-fly fra, der blandt andet har drænet kassen.

Hverken Igor Kolomoyskij eller nogle af hans folk var til stede på generalforsamlingen. Eneste repræsentant for Mansvell-selskabet var en advokat fra det danske advokatkontor Plesner.

Business.dk liveblogger fra Cimber Sterlings generalforsamling, men blev bedt om at stoppe under afstemningen. Bloggen er genoptaget efter generalforsamlingen med reaktioner fra aktionærerne.

Læs Business.dks liveblog her: 

INFOshop: Få dit dit eget konkursregister