Cimber-chef: Nu skal vi i gang med arbejdet

Cimber Sterlings adm. direktør glæder sig over dagens generalforsamling og til at komme i gang med samarbejdet med Skyways.

Arkivfoto. Jacob Krogsgaard rygtes ud af Cimber, men er klar til at fortsætte arbejdet med at få Cimber og Skyways integreret. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Cimber Sterlings fremtid ligger nu i et nordisk samarbejde med Skyways og City Airlines. Det står fast efter fredagens generalforsamling, hvor 99,79 pct. af de stemmeberettigede fremmødte stemte for tilbuddet om et kapitalindskud fra Mansvell Enterprises.

Bag det cypriotiske selskab står ukrainske Igor Kolomoyskij, der i forvejen kontrollerer Skyways og City Airlines, og som har ambitioner om et samlet nordisk flyselskab. Han får nu kontrollen med Cimber Sterling med en aktiepost på 70 pct.

Business.dk har fanget adm. direktør Jacob Krogsgaard efter generalforsamlingen.

Nu er flere måneders spekulation om konkurser og overtagelser overstået. Hvad er reaktionen ovenpå generalforsamlingen?

"Det var dejligt at konstatere, at 99,8 pct. stemte for kapitaludvidelsen, og at vi derfor kan komme igang med arbejdet. Vi vidste, at vi havde storaktionærernes opbakning, og med den viden er resultatet ikke overraskende. Men det er generalforsamlingen, der har den ultimative afgørelse, så det er dejligt, at få det på plads."

Hvordan har reaktionerne fra de mindre aktionærer været?

"Jeg oplever en anerkendelse blandt aktionærerne om, at det er den rigtige løsning. Der var en, der ønskede, at vi stemte om det, så det ikke bare var enstemmigt vedtaget. Og det har ejeg stor respekt for. Det var helt naturligt. Som vores formand (Vilhelm Hahn-Petersen, red.) sagde, så er det en god løsning, og der er jo ikke et alternativ. Og Mansvell vil forsætte den børsnoterede platform, og dermed bliver aktionærerne også en del af den fremadrettede proces."

Hvad skal der ske nu?

"Nu skal vi sætte os ned med Mansvell og høre, hvordan detaljerne i planerne for et fremtidigt samarbejde skal være. Der er flere forskellige løsninger, vi kan gøre her og nu, men de reelle besparelser og den største effektivisering kommer først, hvis selskaberne bliver slået sammen."

Der har været mange skriverier om din fremtid i Cimber Sterling fremover. Fortsætter du som direktør?

"Jeg har sagt ved flere lejligheder, at jeg har respekt for, at det er bestyrelsen, der bestemmer den slags. Jeg har snakket med bestyrelsen om det, og så vidt vi er orienteret, så er der opbakning til den nuværende ledelse hos Mansvell."