Grækenland udskyder budrunde på græsk havnedrift

Grækenland udskyder datoen for bindende bud på aktiemajoriteten i landets to største havne, Piræus og Thessaloniki, med omkring en måned. Det skriver netmediet The Maritime Executive.

Foto: SAKIS MITROLIDIS. Thessaloniki havn, 2. april, 2015. AFP PHOTO /Sakis Mitrolidis
Læs mere
Fold sammen

- Afgivelsen (af bud, red) for havnedriften i Piræus vil finde sted 30. november eller senest i starten af december, siger chefen for privatiserings firmaet HRADF, Stergios Pitsiorlas, til avisen Kathimerini.

APM Terminals, kinesiske Cosco Group og det filippinske-baserede selskab International Container Terminal Services havde ellers oprindeligt indtil udgangen af oktober til at komme med deres bindende bud på havnedriften i Piræus.

Det bindende bud på Thessaloniki-havnen er ligeledes udskudt til slutningen af marts fra begyndelsen af februar.

Talsmænd fra den græske regering har udtalt, at det tidlige valg i september har forsinket arbejdet, og at den sidste frist for bud derfor ville blive rykket med omkring 20 dage.

Ifølge Bloomberg News ejer Grækenland 74 pct. af de to havne, som begge er interessante emner for APM Terminals. Det understreger et medlem af direktionen i APM Terminals.

- Vi er interesseret i de græske havne i Piræus og Thessaloniki - som led i vores vækstplaner, skrev Francois-Xavier Delencos tidligere i en e-mail til nyhedsbureauet.