Glaxosmithkline beskyldes for bestikkelse i Syrien

Gennem den seneste tid har forretningsmetoderne hos britiske Glaxosmithkline været gået efter i sømmene, og nu beskyldes medicinalselskabet for at have bestukket læger samt embedsmænd i Syrien for at øge sit eget salg af medicin.

Gennem den seneste tid har forretningsmetoderne hos britiske Glaxosmithkline været gået efter i sømmene, og nu beskyldes medicinalselskabet for at have bestukket læger samt embedsmænd i Syrien for at øge sit eget salg af medicin. Fold sammen
Læs mere
Foto: BEN STANSALL
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver den britiske avis The Guardian tirsdag, og nævner, at de seneste beskyldninger skal fremgå af en anonym e-mail, der blev sendt til selskabets ledelse i sidste uge, og som Reuters har fået indblik i.

Glaxosmithkline skal have meddelt, at det vil undersøge de nye beskyldninger, som vedrører selskabets egne ansatte og lokale distributører.

Samtidig har medicinalselskabet indstillet sine forbindelser med dets syriske distributører, indtil der foreligger resultater fra undersøgelsen. Selskabets forretning for receptpligtig medicin vil på trods af undersøgelsen dog fortsætte i Syrien, skriver The Guardian.

Ud over beskyldningerne i Syrien har Glaxosmithklines forretningsmetoder fået de kinesiske myndigheder til i juni at indlede en formel undersøgelse efter beskyldninger om omfattende bestikkelse af kinesiske læger i forventning om, at de ville udskrive medicin fra det britiske selskab.

Derudover er der også dukket beskyldninger op om ulovligheder udført af Glaxosmithklines medarbejdere i Irak, Polen, Jordan og Libanon, skriver The Guardian.

/ritzau/FINANS