Genmab opnår positivt resultat i Arzerra-studie

Biotekselskabet Genmab har sammen med partneren Glaxosmithkline opnået flotte resultater med Ofatumumab (Arzerra), viser en analyse.

Foto: NF
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Behandlingen nåede det primære endepunkt, som er en forbedring af progressionsfri overlevelse.

Det oplyste Genmab sent torsdag aften i en fondsbørsmeddelelse.

Interimanalysen af fase 3-studiet Prolong, der er foretaget af den uafhængige dataovervågningskomité (IDMC), nåede det på forhånd definerede signifikansniveau for effekt, meddeler Genmab.

Studiet evaluerer Ofatumumab som vedligeholdelsesbehandling over for ingen yderligere behandling hos patienter med recidiverende kronisk lymfatisk leukæmi (CLL), som responderede på behandling ved tilbagefald.

- Dette interimresultat fra Prolong-studiet viste, at vedligeholdelsesbehandling med Ofatumumab nedsatte risikoen for sygdomsprogression hos patienter, som responderede på behandling ved tilbagefald, siger Dr. Rafael Amado, chef for Oncology R&D hos Glaxosmithkline, i meddelelsen.

- Vi ser frem til at dele resultaterne fra interimanalysen med de regulatoriske myndigheder med henblik på at evaluere muligheden for fremtidige registreringsansøgninger, fortsætter han.

Hos Genmab er administrerende direktør Jan van de Winkel tilfreds med, at studiet med Ofatumumab er det første fase 3-studie, hvor man evaluerer vedligeholdelsesbehandling af recidiverende CLL, og at man har nået det primære endepunkt ved interimanalysen.

- Dette resultat viser Ofatumumabs potentiale inden for denne behandlingsramme, hvor der på nuværende tidspunkt ikke er nogen godkendte behandlinger. Vi ser frem til at præsentere mere detaljerede data fra dette studie på en fremtidig medicinsk konference, siger Jan van de Winkel i meddelelsen.

IDMC identificerede ingen nye bivirkninger og vil fortsat monitorere patienter i forhold til sikkerhed, indtil alle patienter i studiet har fuldført deres behandling. Yderligere analyse af sikkerheds- og effektdata er undervejs, og resultaterne heraf vil blive forelagt myndighederne og forskningsverdenen i de kommende måneder, oplyser Genmab.

/ritzau/FINANS