Genmab og Janssens kræftmiddel løfter ambitionerne

Ambitionerne er høje hos Genmabs amerikanske partner Janssen Pharmaceuticals, der med lægemidlet Darzalex vil være de største inden for behandling af knoglemarvskræft. Det skriver dagbladet Børsen.

Foto: NF. Genmab
Læs mere
Fold sammen

- Ja, effekten af lægemidlet på egen hånd i heftigt forudbehandlede patienter, der har opbrugt alle behandlingsmuligheder til rådighed antyder, at hvis man bruger lægemidlet tidligere og i kombination med andre lægemidler, så kan vi håbe at have en transformerende indvirkning på behandlingen af nydiagnosticerede patienter, siger Craig Tendler, som er ansvarlig for udviklingen af kræftlægemidler hos Janssen Pharmaceuticals, til dagbladet Børsen.

Darzalex har hidtil kun været brugt til behandling af meget syge patienter, der har været behandlet med op til fem andre lægemidler uden effekt. På trods af det udfordrende udgangspunkt er det lykkedes Genmab og Janssen at bremse kræften, og i flere tilfælde helt at kurere kræften.

I sidste uge blev Darzalex godkendt i USA, og de mest positive aktieanalytikere spår en gylden fremtid for det banebrydende lægemiddel, der forventes at kunne generere et salg på omkring 35 mia. kr.