Genmab stopper fase 3-studie med kræftmiddel

Genmab har besluttet at stoppe et fase 3-studie med kræftmidlet Ofatumumab til behandling af follikulært lymfom før tid.

Foto: Erik Refner. Genmabs topchef Jan van de Winkel.
Læs mere
Fold sammen

Det sker, fordi en planlagt interimanalyse, der blev lavet af en uafhængig dataovervågningskomité, viste, at studiet sandsynligvis ikke ville vise superioritet for Ofatumumab, hvis det blev fuldført.

Det meddelte Genmab til fondsbørsen sent mandag aften.

»Udfaldet af interimanalysen i dette studie er skuffende, da vi havde håbet på, at Ofatumumab ville vise superioritet. Studiets data vil nu blive bearbejdet, så de kan præsenteres på en fremtidig videnskabelig konference«, siger Genmabs administrerende direktør, Jan van de Winkel, i meddelelsen.

Studiet af Ofatumumab som monoterapi sammenlignet med Rituximab som monoterapi til behandling af patienter med follikulært non-Hodgkins lymfom (NHL), har vist tilbagefald mindst seks måneder efter afslutning af et behandlingsforløb med Rituximab.

Selskabet oplyser, at der ikke er blevet observeret nogen nye bivirkninger for Ofatumumab. At man stopper dette studie påvirker ikke de øvrige igangværende studier med Ofatumumab, oplyser Genmab.

Dette fase 3-studie havde til formål at randomisere op til 516 patienter til at få Ofatumumab eller Rituximab ved intravenøs infusion i fire ugentlige doser. Patienter, som havde stabil sygdom, eller som responderede på behandlingen, fik derefter fire yderligere infusionsdoser af Ofatumumab eller Rituximab hver anden måned, så de i alt fik otte doser over en periode på ni måneder. Det primære endemål i dette studie var progressionsfri overlevelse.