Fransk gigant presser Novo Nordisk i Kina

Novo Nordisk presses af det franske medicinalselskab Sanofi. Det ændrer sig ikke lige med det samme, lyder det fra Novo-direktør

Foto: Linda Kastrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det slår skår af optimismen for Novo Nordisk i Kina, at den franske medicinalkæmpe Sanofi sælger bedre af den såkaldte basalinsulin i den asiatiske stormagt.

Ifølge Jyllands-Posten dominerer Sanofi markedet for basalinsulin med produktet Lantus, imens Novo Nordisk kæmper med at få fyret op under salget af sit produkt Levemir.

Novo Nordisks koncerndirektør for China, Pacific & Marketing, Jakob Riis, forklarer over for avisen, at udfordringen er, at det hurtigst voksende marked er basalsegmentet. Novo Nordisk har ifølge direktøren kun ti procent af det segment med Levemir. Derfor får selskabet en for lille del af væksten i Kina relativt set i forhold til Novos samlede markedsandel, forklarer han til Jyllands-Posten.

»Det faktum, at Sanofi står bedre i basalsegmentet, forsvinder ikke lige pludselig. Det er selvfølgelig noget, vi adresserer, og derfor kan jeg heller ikke tale om en turnaround i Kina, før det ændrer sig. Uanset hvad der sker med Kinas økonomi og reformer, har vi stadig en udfordring dér,« siger Jakob Riis til Jyllands-Posten.

Da 2010 blev til 2011 sad Novo Nordisk på omkring 63 procent af insulinmarkedet i Kina, mens man i dag sidder på 55 procent, skriver avisen.

Det hænger blandt andet sammen med, at en kinesisk spiller på markedet Tonghua Dongbao på fem år er vokset markant.

Novo Nordisk vil ifølge Jacob Riis forsøge at sælge mere Levemir ved at udvælge de byer og institutioner, som er længst fremme i brugen af basalinsulin.

Ifølge Jyllands-Posten er Kina som land det næststørste marked efter USA for Novo Nordisk.