Novo Nordisk giver medarbejdere aktier for tusindvis af kroner

Novo Nordisk fejrer, at selskabet for første gang nogensinde runder en omsætning på 100 mia. kr. Diabeteskæmpen deler gav ud i form af aktier til medarbejderne for potentielt set tusindvis af kroner.

Novo Nordisk fejrer rekordomsætning ved at dele aktier ud til medarbejderne. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen

Selv om Novo Nordisks nye langsigtede finansielle mål er lidt til den lave side, har selskabet alligevel taget hul på lidt af en fejring. Novo Nordisk runder i sit årsregnskab for 2015 en omsætning på mere end 100 mia. kr. og har derfor besluttet sig for at dele gaver ud til virksomhedens mere end 40.000 ansatte.

Hver medarbejder bliver belønnet med 50 såkaldte betingede aktier. Én betinget aktie giver ret til at modtage én Novo Nordisk-aktie vederlagsfrit i februar 2019 på betingelse af fortsat ansættelse, fremgår det af regnskabet.

Hvis Novo-medarbejderne havde fået de 50 aktier i går, kunne de ansatte lune sig med knap 19.000 kroner hver. De betingede aktier modtages dog som nævnt først i februar 2019.

Omkostningerne til programmet bliver på omkring 540 mio. kr. Novo Nordisk har over 17.000 ansatte i Danmark og beskæftiger på verdensplan omkring 40.600 mennesker. Novo har produktionsanlæg i syv forskellige lande og datterselskaber eller kontorer i 75 lande.

Novo Nordisk tjente i 2015 knap 35 mia. kr. efter skat.

Business TV: Novo Nordisk frusterer investorerne