Novo-boss kåret som verdens bedste topchef

Den administrerende direktør i medicinfirmaet Novo Nordisk er blevet kåret som verdens bedste topchef i anerkendt magasin. Andre danske topchefer ligger godt til på listen.

Direktør i Novo Nordisk, Lars Rebien Sørensen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er fornem hæder til den administrerende direktør i medicinalfirmaet Novo Nordisk, Lars Rebien Sørensen.

Ifølge Børsen er han nemlig kåret som intet mindre end verdens bedste topchef af magasinet Harvard Business Review Staff (HBR).

Det er dog ikke virksomhedens økonomiske resultater, der har bragt Lars Rebien til toppen af listen.

Han er nemlig »blot« den sjette bedste målt på økonomiske resultater, skriver Børsen. Men kombineret med et nyt parameter, der måler virksomhederne på resultaterne inden for miljø, social ansvarlighed og styring, ender Lars Rebien Sørensen alligevel som verdens bedste topchef.

Blandt andet scorer Novo-direktøren højt på, at virksomheden tilbyder insulin med rabat til forbrugerne i udviklingslande.

Novo-direktøren er ikke den eneste dansker på listen. Også Coloplasts topchef, Lars Rasmussen, er at finde på listens 17. plads, mens 18. pladsen er gået til topchef i tyske Henkel, danske Kasper Rørsted.

HBRs liste rummer 907 topchefer fra 896 virksomheder i S&P Global 1200, der er et aktieindeks, der omfatter 70 procent af verdens børsværdi.