Forsvarer kritiserer Bagmandspolitiet i bestikkelsessagen

I den store sag om bestikkelse er det indtil videre kun sigtede fra denne sommers ransagning, som er blevet tiltalt.

Forsvarsadvokat Peter Trudsø. Fotograferet i forbindelse med Atea bestikkelsessagen. Sted: Retten i Glostrup. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det drejer sig om offentligt ansatte, som er tiltalt for at have modtaget IT-udstyr og mobiltelefoner fra IT-virksomheden Atea.

Bagmandspolitiet har dermed valgt at føre retssager mod en del af de sigtede, før hele sagskomplekset er efterforsket færdig, og ifølge forsvarsadvokat Peter Trudsø, der repræsenterer de tre tiltalte, der tirsdag var i retten, er det en bagvendt måde at føre sagen på.

»Det er en uhensigtsmæsigmåde, SØIK (Bagmandspolitiet, red.) har grebet det an på. Det giver et halvt billede af sagen, at man begynder med et hjørne i stedet for at forsøge at lægge det samlede puslespil på én gang,« siger Peter Trudsø.

Til det siger chefanklager Steen Bechmann Jacobsen, at »advokat Peter Trudsøs bemærkninger om tilrettelæggelse af efterforskningen og hovedforhandlingerne må stå for advokatens egen regning« og tilføjer:

»Sagskomplekset dækker over flere forhold, der har været efterforsket - og stadig bliver det - siden sommeren 2015, ligesom efterforskningen undervejs har udviklet sig til at omfatte yderligere forhold, herunder de forhold der førte til aktionen mod mistænkte modtagere af bestikkelse i sommeren 2016. Det er en alvorlig sag, når der er mistanke om offentligt ansattes modtagelse af bestikkelse, og SØIK har derfor prioriteret efterforskningen meget højt,« siger Steen Bechmann Jacobsen.

Han understreger, at det for SØIK er vigtigt, at sagerne – uanset hvornår de er anmeldt eller kommet til politiets kendskab – bliver sagsbehandlet så hurtigt og effektivt som muligt.

»Det er også er i de sigtedes og de involverede myndigheders interesse. SØIK efterforsker fortsat flere dele af sagen, men i takt med at enkelte sager bliver færdigefterforsket og kan afgøres uden at afvente resten af sagskomplekset, er det selvsagt noget, som anklagemyndigheden ønsker at fremme mest muligt. De sager, hvor der er rejst tiltale, er således sager, som kan afgøres på det foreliggende grundlag,« siger Steen Bechmann Jacobsen.