Forbrugerrådet Tænk klar til at sagsøge VW

Hvis Volkswagen har solgt biler med manipulerende software i Danmark, er Forbrugerrådet Tænk klar til at sagsøge firmaet på vegne af danske bilejere.

Læs mere
Fold sammen

I Forbrugerrådet Tænk er man frustreret over, at Volkswagen Danmark endnu ikke har udtalt sig om, hvorvidt firmaet har solgt biler med manipulerende software herhjemme.

Hvis det er tilfældet, er Tænk klar til at føre en retssag mod Volkswagen på vegne af de danske bilejere, der eventuelt er ramt. Det skriver tv2.dk.

Der er gået fem dage, siden den tyske ledelse i Volkswagen erkendte, at der er installeret software i millioner af biler, som snyder miljøkontrollen. Bilerne udleder altså flere skadelige stoffer, end bilproducenten har oplyst.

Direktør i Forbrugerrådet Tænk Lars Pram understreger, at der er tale om en stor skandale, som også kan ramme mange danske forbrugere.

»Hvis man sidder derude og føler, at man kan være ramt af den her skandale, det kan risikere at være, så skal man sende en mail til Forbrugerrådet Tænk, og så samler vi det sammen og tager det med i vores videre overvejelser om, hvordan vi vil gribe fat på VW i Danmark,« siger han til tv2.dk.

Ifølge den tyske transportminister har 2,8 millioner Volkswagen-biler i Tyskland installeret den manipulerende software.