Følsomme danske data kan komme på indiske hænder ved CSC-salg

Amerikanske CSC, der står for Skats IT-systemer, politiets kriminalregistre og CPR-registeret, overvejer et frasalg til indisk IT-selskab.

Foto: JENS NØRGAARD LARSEN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den danske stats IT-leverandør, amerikanske CSC, er i drøftelser med en stor indisk IT-virksomhed om et salg af hele eller størstedelen af den globale IT-koncern, skriver Børsen.

Ved et salg kan en lang række vitale danske IT-systemer herunder Skats IT, politiets kriminalregistre, pas- og kørekortsregistreret samt CPR-registeret være på vej i indiske hænder.

Ifølge avisens oplysninger har finansielle rådgivere for den indiske byder været i datarum hos CSC og er nu ved at kortlægge, om investeringen giver mening i forhold til CSCs markedsværdi på 50 milliarder kroner.

Men et eventuelt salg af CSC til et indisk IT-selskab vil give anledning til debat, mener Rigspolitiets IT-direktør, Michael S. Hansen.

»Det vil helt sikkert skabe noget debat. Der er faktisk kun to andre scenarier, der vil give mere debat. Det ene vil være russere, og det andet kinesere. Men selvfølgelig har vi også tænkt tanken, at CSC kunne blive solgt,« siger Michael S. Hansen.

Da CSC i sin tid købte det statslige IT-selskab Datacentralen i 90erne blev det besluttet, at danske data skal opbevares i Danmark uanset, hvem der ejer IT-selskabet CSC.

Hvis en fremtidig ejer af CSC lever op til det, er det svært at være kritiske over for dem, mener Michael S. Hansen.

»Inderne kan drive en driftsvirksomhed udmærket, men der er nogle rammebetingelser, de skal leve op til, hvis de skal have gang på dansk jord, og det skal man på en eller anden måde have sikkerhed for. Men hvis de kan sikkerhedsgodkendes og lever op til vores krav, er der ikke noget at have en kritik i siger han til Børsen.