Finnair falder efter snak om parlamentets frasalg af aktier

På trods af et regnskab, der viste fremgang på toplinjen i årets første tre måneder, sender investorerne flyselskabet Finnairs aktie ned i løbet af formiddagen med 5,0 pct.

På trods af et regnskab, der viste fremgang på toplinjen i årets første tre måneder, sender investorerne flyselskabet Finnairs aktie ned i løbet af formiddagen med 5,0 pct. Fold sammen
Læs mere
Foto: © Peter Andrews / Reuters

Det sker efter meldinger om, at den finske regering angiveligt planlægger at skære andelen af parlamentets aktier i det finske flyselskab til under 50 pct. mod de nuværende 55,8 pct.

Det skriver Helsingin Sanomat ifølge Bloomberg News.

I første kvartal, der generelt er det svageste kvartal for flyselskabet, steg omsætningen med 2,9 pct. til 536,4 mio. euro sammenlignet med samme periode året forinden.

Det sammenlignelige driftsresultat endte også i dette første kvartal negativt med et underskud på 15,3 mio. euro, men det var dog lavere end i 2015, hvor det sammenlignelige driftsresultat var minus 28,4 mio. euro.

Netto resultatet var dog på et lavere niveau end året tidligere, og var blandt andet påvirket af valutamodvind. I årets tre første måneder realiserede Finnair et underskud på 15,1 mio. euro mod et underskud på 9,8 mio. euro i samme kvartal året før.