Skandinaviens flydukse fik flot april

Norwegian og SAS melder begge om passagervækst og højere belægning for april måned.

Foto: SCANPIX.
Læs mere
Fold sammen

April måned blev som bekendt en kold en af slagsen i år, og man kan dårligt fortænke solhungrende danskere for at have taget flugten mod varmere himmelstrøg.

Og noget kunne måske tyde måske, at det var tilfældet - i hvert fald melder skandinaviens to største flyselskaber (i nævnt rækkefølge) SAS og Norwegian om pæn passagervækst for sidste måned sammenlignet med året inden.

Norwegian fløj i april måned 2,3 millioner passagerer - otte procent flere end samme måned forrige år. Alt i alt voksede trafikken med 14 procent, mens kapaciteten voksede med 11 procent. Belægningen endte på 84,5 procent.

»Vi er rigtig tilfredse med, at flere vælger Norwegian, når de skal ud og rejse, og det er glædeligt, at vi kan ønske endnu flere forretningsrejsende velkommen om bord. Den positive udvikling på indenrigsruter i Norden og Europa fortsætter, og den stabilt gode efterspørgsel på langdistanceruterne fortsætter også,« lyder det fra administrerende direktør Bjørn Kjos i en skriftlig meddelse.

Hos SAS kan man notere sig en pæn april måned om end i mindre skala end Norwegian. Nordens største flyselskab transporterede det samme antal passagerer som konkurrenterne - 2,3 millioner, en stigning på 5,4 procent sammenlignet med samme måned sidste år. Den samlede trafikvækst var på 9,2 procent, mens kapaciteten voksede med 9,1 procent.

For alle flyselskaber gælder det, at tallene er præget af, at påsken faldt i marts i år modsat sidste år, hvor den faldt i april.

Hos Finnair angiver man lige præcist det faktum som en årsagerne til, at det finske flyselskab i april måtte notere et fald i passagertrafikken på 0,1 procent. Derudover led selskabet også under terrorangrebet i Brullexes, der medførte en lang række aflysninger til og fra EU-hovedstaden, da den berørte lufthavn, Zaventem, var lukket i en periode efter angrebet.