Femstjernet hotel på Københavns havnefront solgt

Et af de mest kendte femstjernede hoteller i København, Marriott, bliver nu solgt og dermed skærpes konkurrencen på hotelmarkedet voldsomt.

Hotel Marriott på Kalvebod Brygge. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

Køberen af det femstjernede Hotel Marriott er Solstra Group, der i forvejen ejer aktiemajoriteten i Bella Center med Bella Sky og Crowne Plaza.

»Med købet af Marriott Hotel i København fortsætter vi vores planlagte ekspansion og den strategiske udvikling og sætter dermed handling bag ordene om at skabe en markedsledende hospitalityvirksomhed, som kan løfte København yderligere som destination,« skriver Oscar Crohn, managing partner i Solstra Group, i en pressemeddelse.

Sælgerne er kapitalfonden Blackstone og salgsprisen offentliggøres ikke, men ifølge TV2 Finans' oplysninger har Solstra måttet lægge mellem  600 og 800 millioner kroner for Marriott.

I forbindelse med købet får køberne mulighed for at bruge Marriotts salgskanaler. Derfor omdøbes Bella Sky til AC Hotel Bella Sky og bliver en del af den internationalt ekspanderede AC by Marriott brand.

Ud over hotellerne driver og ejer Solstra også Forum i København.

Købet får Solstra til at skabe en helt ny gruppe med navnet BC Hospitality Group. Direktør i denne gruppe bliver den hidtidige direktør for Bella Centeret Allan Agerholm.

”Vi har et erklæret mål om, at vi vil være Danmarks førende hospitality virksomhed. Med overtagelsen af Marriott Hotel i København og re-brandingen af Bella Sky til AC by Marriott brandet samt etableringen af Comwell Conference Center Copenhagen har vi sendt et klart og tydeligt signal til markedet om, at vi med »førende« ikke alene mener størst, men også bedst, hvad angår markedsledende brands og kvalitet, i alt hvad vi laver,” skriver Allan Agerholm, i en pressemeddelse.

De  andre store spillere på hotelmarkedet i Danmark er Arp Hansen, der alene i København ejer 11 hoteller med Phoenix og Tivoli hotel, Scandic og Cabin i København som de mest kendte.