Hotelkonge og vicevært i milliardklassen

Som chef for det sammenlagte Bella Center og Crowne Plaza får Allan Agerholm ansvaret for bygninger for over tre mia. kr. og flere byggeprojekter.

Allan Agerholm har mange års erfaring inden for hotelbranchen. Nu skal han stå i spidsen for Bella Center og de tilknyttede hoteller. Fold sammen
Læs mere
Foto: Arkivfoto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Blot tre dage før Allan L. Agerholms 49 års dag lagde den britiske investeringsfond Sol­stra Bella Center sammen med Crowne Plaza Copenhagen Towers og udnævnte Agerholm som samlet tophcef.

Dermed har den hidtidige Crowne Plaza-direktør fået øverste ansvar for ikke bare hotel- og kongresbranchens suverænt største flagskab herhjemme, men også for fast ejendom for over tre milliarder kroner – og med store udvidelser lige om hjørnet.

Solstra, som ejer Crowne Plaza og er stor-aktionær i Bella Center, vil med fusionen høste stordriftsfordele og skabe en »slagkraftig enhed« med næsten 1.200 hotelværelser, 150 møde- og konferencelokaler samt flere end 200.000 kvadratmeter lokaler til messer, kongresser, konferencer og koncerter. Og Solstra har med Agerholm sikret sig en hoteldirektør med mange års erfaring med hoteldrift og turisme, mens den mangeårige Bella Center-direktør Arne Bang Mikkelsen rykker ind i den nye bestyrelse.

Allan Agerholm fik tilbage i skoleårene i Silkeborg fritidsjob på det lokale Hotel Impala, blev siden uddannet tjener, endda med sølvmedalje, og i 1986 blev han purung medejer af det lille Hotel Danica i Horsens.

»Det var en god læreplads. Der lærte jeg at kigge på penge. Ansatte direktører får nogle gange et overfladisk forhold til pengestrømme,« har han udtalt til branchemediet Take Off.

Et par år senere drog han og hustruen Lise Linneberg Agerholm til Storbritannien, hvor de samlet tilbragte en del år. Allan Agerholm arbejdede blandt andet for Thistle-hotelkæden og fik en MBA-grad i London.

Undervejs blev det til en kort afstikker fra hotelbranchen, da Allan Agerholm blandt andet var selvstændig og købte fødevarer i Østeuropa og solgte dem i Mellemøsten.

Han vendte dog tilbage til hotelverdenen, og i 2000 kom han til Hilton med skiftende chefjob, de seneste år som boss for hotellet ved Kastrup Lufthavn.

For godt seks år siden blev han ansat som direktør til Crowne Plaza Copenhagen Towers, som åbnede i 2010 i Ørestad. Hotellet skulle snart blive landskendt som »Det sorte tårn«, da de langstrakte regeringsforhandlinger i efteråret 2011 fandt sted her.

Komplekset omfatter også et kontortårn, som husede flere hundrede ansatte fra Dansk Industri, mens organisationen fik bygget nyt hovedsæde på Rådhuspladsen i København.

I øjeblikket er endnu et kontortårn ved at blive bygget – Crowne Plaza håber blandt andet på øget aktivitet fra den kommende Copenhagen Arena, som åbner på en af nabogrundene til næste år, og fra den generelle udbygning af Ørestad.

Et metrostop mod nord ligger Bella Center, hvor det store kongrescenter åbnede i 1975. Siden fulgte adskillige udbygninger, i 1997 overtagelsen af Forum på Frederiksberg, og i maj 2011 åbnede Bella Sky Comwell-hotellet.

Også i Bella-delen overtager Allan Agerholm et byggeprojekt, som dog endnu er i planlægningsfasen. Som Berlingske Business Ejendomme kunne løfte sløret for i sommer, vil centret over nogle år – og for op imod et par milliarder kroner – både udvide kongresdelen, bygge flere kontorer til udlejning, bygge boliger til salg eller udlejning og anlægge p-huse. Altsammen skal ske for at udnytte den højere bebyggelsesgrad, som er opstået i Ørestad rundt om Bella Center og for at få endnu bedre fat i internationale kongresser og skabe mere aktivitet på arealerne, ikke mindst til gavn for Bella Sky-hotellet.

De eksisterende bygninger er bogført til 3,4 milliarder kroner – mere end i mange ejendomsselskaber.

Beløbet stammer fra 2012-regnskaberne og er efter nedskrivninger på over 500 millioner kroner, fordi finanskrisen og øget hotelkapacitet i København har presset indtjeningen.

Til gengæld går det godt med hovedstadens kongresaktiviteter, og det kan Allan Agerholm både glæde sig over som nybagt Bella Center-direktør og iklædt et par andre kasketter: Han er såvel næstformand som lokalformand i brancheforeningen Horesta og sidder samtidig i bestyrelsen for Wonderful Copenhagen, der skal fremme turisme.