Får megabøde for facebook-spam

Canadisk domstol: Betal fem milliarder kroner til Facebook, hr. Guerbuez!

Foto: ROSLAN RAHMAN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Da Facebook for to år siden fik idømt en canadier en gigabøde på 873 millioner dollar, forventede det amerikanske selskab ikke at kunne inddrive alle pengene.

Beløbet svarer til 4,7 milliarder danske kroner.

Nu har en domtol i den canadiske by Quebec dømt spammeren Adam Guerbuez, der ejer firmaet Atlantis Blue Capital, til at betale gigabøden. Det skriver den amerikanske blogger Michael Geist, der desuden linker til dommen.

"Domstolen efterkom anmodningen og beordrede Guerbuez til at betale Facebook 1.068.928.721,46 canadiske dollar. Den beordrede desuden Guerbuez til at stoppe al aktivitet relateret til Facebook, inklusiv at skabe, vedligeholde eller at benytte en Facebook-konto eller profil," skriver Michael Geist.

Beløbet er vokset en anelse på de to år til 5,7 milliarder danske kroner.

Guerbuez spammede ved at skaffe sig uretmæssig adgang til Facebook-brugernes adgangskoder og sende store mængder uønsket reklamepost for medicin og sexprodukter via brugernes konti.

Det var i 2008 den hårdeste straf, som nogensinde er blevet uddelt under den såkaldte CAN-SPAM lov (Controlling the Assault of Non-Solicited Pornography and Marketing Act) fra 2003.