EU giver Microsoft mere tid

Fristen forlænget til midt i april. EU truer med ny kæmpe bøde til IT-giganten.

EU anklager igen Microsoft for konkurrenceforvridning. Foto: Colourbox Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den amerikanske IT-gigant Microsoft har fået en længere frist til at aflevere et fyldestgørende svar til EU, som truer med endnu en kæmpe bøde.

EU-Kommissionen har forlænget fristen for et svar til 21. april, efter at Microsoft havde bedt om mere tid. EU er gået i flæsket på Microsoft, fordi Internet-programmet Internet Explorer er flettet tæt ind i styresystemet Windows, hvilket gør det svært for konkurrerende Internet-programmer som Firefox og Opera m.fl. at vinde brugere, da disse først skal hentes og installeres og ikke følger med PCen ved købet.

Kommissionens talsmand, Jonathan Todd, bekræfter, at der er givet længere tid. Microsoft skulle egentlig have afleveret sit svar sidst i marts.

Markedsandele presset

Kommissionen sendte 15. januar softwaregiganten en foreløbig afgørelse, som siger, at Microsoft har brudt konkurrenceloven ved at udnytte sin dominerende stilling til at fremme egne produkter og holde andre ude.

Det menes, at Windows ligger på omkring 90 procent af alle PCer, der sælges. Internet Explorer har dog på det seneste mistet terræn og har nu »kun« en markedsandel på under 90 procent.

Det er den norske konkurrent Opera, der har klaget til EU-Kommissionen.

Gigantisk bøde

Microsoft har tidligere fået den største bøde, der nogen sinde er uddelt af EU, for at have flettet sin multimedieafspiller Windows Media Player sammen med Windows og dermed forhindret konkurrence.