Internet Explorer kan fjernes fra Windows

I den kommende Windows 7 kan man slå Microsoft-programmet fra.

Den kommende Windows 7 er en videreudvikling af Windows Vista, der har ført et omdiskuteret liv, siden det blev lanceret i januar 2007. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

For første gang nogen sinde vil det blive muligt at fjerne netprogrammet Internet Explorer fra Microsofts styresystem Windows.

I den kommende Windows-udgave, Windows 7, som netop nu testes verden over, betyder en opdatering, at man på lige fod med andre programmer vil kunne fjerne Internet Explorer. Det fremgår af flere blogs på nettet.

Programmet fjernes dog næppe helt fra computeren men bliver blot deaktiveret. Internet Explorer og Windows egen Stifinder-funktion er nemlig tæt forbundet med hinanden og kan nærmest overtage hinandens funktioner. Microsoft har da også selv tidligere forklaret, at det ikke er muligt at fjerne Internet Explorer fra Windows, sådan som EU har krævet for at øge konkurrencen.

EU undersøger Microsoft

Om den nye funktion forbliver i Windows 7, der officielt lanceres til næste år men uofficielt ventes allerede til efteråret, ved ingen. Men dermed kan Microsoft imødekomme EU-Kommissionens kritik, da PC-fabrikanter så kan levere en Windows til kunderne uden Internet Explorer.

EU er i gang med at undersøge, om Microsoft skader konkurrencen ved at levere Windows med Internet Explorer. Flere af Microsofts konkurrenter har klaget over konkurrenceforvridning, og Microsoft har en frist til senere på måneden til at svare Kommissionen.

EU har tidligere idømt Microsoft en milliardstor bøde for konkurrenceforvridende virksomhed. Dengang stod slaget om multimedieafspilleren Windows Media Player.