Et flertal vil skære i støtten til vindmøller

På trods af grønne planer er et politisk flertal klar til at skære i støtten til vindmøller på land allerede i 2015.

Vindmøllerne ved Nørtoftvej og Hedevej ved Nees. Fold sammen
Læs mere
Foto: Morten Stricker

Selvom vindenergi er hjørnestenen i regeringens grønne energiplaner for Danmark, siger klima- og energiminister Martin Lidegaard (R) nu til Morgenavisen Jyllands-Posten, at støtten skal ned.

»Ingen støtte varer evigt, og det er min klare intention, at støtten til vedvarende energi også skal ned i Danmark. Vi har gang i en afgifts- og tilskudsanalyse, og det kan godt være, at den giver anledning til, at vi skal kigge på støtten til landvind allerede i 2015,« siger Martin Lidegaard til avisen med henvisning til, at partierne bag sidste års energiaftale netop i 2015 skal samle op på blandt andet finansieringen af aftalen, der frem mod 2020 vil påføre el- og varmekunderne en tocifret milliardudgift.

Både Venstre og Dansk Folkeparti er parate til at droppe støtten til vindmøller på land. Og i Vindmølleindustrien er man heller ikke afvisende over for forslaget, så længe politikerne skaber lige støttevilkår for vind, biogas, solenergi og biomasse.

»Problemet er bare, at der ikke er lige vilkår for alle. Og fordi der er de markedsfejl, så er der stadig behov for et eller andet støttesystem for at få investorer til at investere i vind,« siger Jan Hylleberg, administrerende direktør i Vindmølleindustrien til Morgenavisen Jyllands-Posten.