Ericssons topchef fratræder

Det svenske netværksselskab Ericsson skal have ny topchef.

Administrerende direktør, Hans Vestberg, fratræder sin stilling med øjeblikkelig virkning, og erstattes midlertidigt af finansdirektør Jan Frykhammer, oplyser selskabet i en meddelelse. Fold sammen
Læs mere
Foto: ALBERT GEA

Administrerende direktør Hans Vestberg fratræder sin stilling med øjeblikkelig virkning og erstattes midlertidigt af finansdirektør Jan Frykhammer, oplyser selskabet i en meddelelse.

Selskabet vil nu gå i gang med en søgeproces. Frykhammer er ikke kandidat.

Vestas' koncerndirektør, Anders Runevad, har tidligere været rygtet på vej til Ericsson. Det var den svenske erhvervsavis Dagens, der tilbage i maj nævnte blandt andre Anders Runevad blandt mulige kandidater. Runevad har tidligere har være vicepræsident for Sony Ericsson og chef for Ericsson i Central- og Vesteuropa.

I mandagens meddelelse fra Ericsson roser bestyrelsesformand Leif Johansson blandt andet Hans Vestberg for at have ledet virksomheden gennem en periode præget af væsentlige ændringer både for virksomheden og branchen.

- Imidlertid har bestyrelsen i det nuværende miljø og i forbindelse med, at virksomheden accelerer sin strategieksekvering, besluttet, at tiden er rigtig for, at få en ny leder til at stå for næste fase i Ericssons udvikling, siger Leif Johansson i meddelelsen.

Hans Vestberg har været topchef for Ericsson igennem syv år. Han vil stå til rådighed for bestyrelsen de kommende seks måneder.