Ericssons ejere ønsker ny topchef

Ericssons hovedejere og investorer er blevet enige om, at selskabets topchef, Hans Vestberg, skal stoppe i sin stilling. Men nu har bestyrelsen og ejerne problemer med at finde en egnet efterfølger, der vil tage jobbet.

Dagens Industri erfarer nu, at selskabets ejere og investorer er blevet enige om, at det er tid til en ny topchef. Fold sammen
Læs mere
Foto: TT NEWS AGENCY
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver Dagens Industri.

Den nuværende topchef, Hans Vestberg, har haft posten siden 2010, og der har længe været tvivl om, hvor længe han skulle fortsætte på posten. Dagens Industri erfarer nu, at selskabets ejere og investorer er blevet enige om, at det er tid til en ny topchef.

Hvem efterfølgeren skal være, hersker der stor tvivl om.

»Problemet er, at det kan være vanskeligt at finde en egnet efterfølger, som vil tage jobbet. Der er ingen interne kandidater, og eksterne kandidater kan blive afskrækket af situationen i Ericsson,« udtaler en kilde til Dagens Industri.

Tilbage i maj var der snak om, at en mulig kandidat kunne være den danske koncernchef for Vestas Wind, Anders Runevad, der tidligere har være vicepræsident for Sony Ericsson og chef for Ericsson i Central- og Vesteuropa.

Det vides ikke, om Anders Runevad på nuværende tidspunkt er i spil om posten.

Det vurderes, at en ny topchef først vil træde til ved årsskiftet, efter at Hans Vestberg har lanceret en nedskæringsplan som følge af det nye mål om omkostningseffektivitet offentliggjort tirsdag.

Så snart en ny topchef træder til, er der forventninger om, at Ericssons aktie vil se et løft, som det skete for Volvo og Sandvik, da de sidste år skiftede topchefer.