Ericsson er ramt af nedgang

Den svenske telenetværksvirksomhed Ericsson er fortsat ramt af udfordrende markedsvilkår. Derfor har ledelsen atter svunget sparekniven og intensiveret koncernens spareprogram.

Foto: © Bob Strong / Reuters
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I regnskabet for andet kvartal, der er præget af tilbagegang på de væsentligste poster, varsler Ericsson nu, at driftsomkostningerne i andet kvartal 2017 vil være skåret til 53 mia. svenske kr. på årsbasis. Det er 10 mia. svenske kr. mindre end omkostningsniveauet i 2014 og svarer til dobbelt så store besparelser på driften, som ledelsen oprindeligt spillede ud med.

Andet kvartal har da også været en skuffelse.

Omsætningen faldt med 11 pct. til 54,1 mia. svenske kr. fra 60,7 mia. svenske kr. i andet kvartal af 2015, og bundlinjen skrumpede med hele 26 pct. til 1,6 mia. svenske kr. fra 2,1 mia. svenske kr. Det justerede resultat per aktie blev dermed 0,83 svenske kr. mod ventet 1,07 svenske kr. ifølge Bloomberg News. Også hvad angår toplinjen havde analytikerne stilet højere og forudset en omsætning på 55,2 mia. svenske kr.

- De negative tendenser i industrien i første kvartal er intensiveret og har påvirket efterspørgslen efter mobilt bredbånd, især i markeder kendetegnet ved et svagt makroøkonomisk miljø. Vi har leveret på vores igangværende spareprogram. I lyset af udviklingen på markedet har ledelsen imidlertid med opbakning fra bestyrelsen indledt væsentlige nye initiativer til at reducere omkostningerne, siger administrerende direktør Hans Vestberg ifølge regnskabet.