En historisk beslutning til gavn for medlemmerne

Repræsentantskabet er blevet enige om en løsning, som vi mener, er fair og rimelig, og som samlede et massivt flertal – og ingen stemmer imod.

Jens Bigum er formand for repæsentantskab i TryghedsGruppen Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I disse tider, hvor der er optakt til valg, ved vi avislæsere udmærket, at der er godt stof i de mange forskellige holdninger, der må komme på bordet i en politisk proces.

På samme måde betragter vi Jørn Astrup Hansens synspunkt i Berlingske Business den 20. april, hvor han beskylder vores 70 medlemsvalgte repræsentanter for ikke at vide, hvilken beslutning de har truffet, og dermed ikke være deres ansvar voksent.

Heldigvis er virkeligheden anderledes.

Vores medlemsvalgte 70-personers re-præsentantskab traf i midten af marts i år en historisk beslutning for TryghedsGruppen. Medlemmerne i TryghedsGruppen skal fremover have del i overskuddet gennem en årlig bonus, og så skal TryghedsGruppen opdeles i to enheder for at få en mere klar struktur: en for medlemmerne fra Tryg og en for medlemmerne fra Nordea Liv & Pension.

Repræsentanterne bestemmer niveauet

Vores repræsentanter er valgt af vores over en million medlemmer fra både Tryg og Nordea Liv & Pension ved årlige regionale valg og sidder i dag gennemsnitligt med 1.500 personlige stemmer bag sig – altså flere end gennemsnittet for danske byrådsmedlemmer. Det er bl.a. repræsentanterne, der bestemmer niveauet for uddelingerne gennem TrygFonden, som igennem fire år har ligget højt på 550 millioner kroner om året.

Vi har i repræsentantskabet igennem ét år drøftet hvilken løsning, der er den bedste for vores selskab. Vi har overvejet to håndfulde modeller og drøftet lige så mange holdninger, som vi er repræsentanter.

Nogle af de centrale spørgsmål har været, hvordan fordelingen af formuen skulle være, ligesom vi har drøftet relationen mellem udbetaling af bonus og niveauet for de almennyttige uddelinger. I begge spørgsmål er vi i repræsentantskabet blevet enige om en løsning, som vi mener, er fair og rimelig, og som samlede et massivt flertal – og ingen stemmer imod.

En præmis for selve processen har været, at vi er åbne og transparente i forhold til medlemmerne og omverdenen. Vi har kommunikeret gennem medier og på pressemøder. TryghedsGruppens hjemmeside har været et vigtigt omdrejningspunkt for information, og for at medlemmer og andre interesserede kunne deltage i debatten.

Præget af destruktive fløjkampe

Dengang Jørn Astrup Hansen deltog i TryghedsGruppens medlemsdemokrati, var det nok præget af destruktive fløjkrige, der kulminerede med den retssag, som han anlagde mod TryghedsGruppen – og som han tabte på alle punkter.

I dag står vi til gengæld med et sundt og konstruktivt debatterende demokrati, der stod sammen om et kompromis med massiv tilslutning. Repræsentantskabet bakkede derfor også massivt op bag en justering af vedtægterne, så en opløsning kræver en næsten tilsvarende stor enighed, som blev opnået til den nye struktur.

Vi ser nu frem til myndighedernes godkendelse, så vi kan realisere de løsninger, vi sammen har besluttet, så vi fortsat kan udvikle Tryg i forsikringstagernes interesse, stå bag TrygFonden, der gavner alle danskere, og sikre medlemmerne en bonus i år med gode økonomiske resultater.