Du kan springe køen til apoteket over

Man kan slippe for køen på apoteket, når receptmedicinen skal hentes. Kun få ved, at den kan købes på nettet.

Lundbecks kommende alkoholpille Nalmefen får med al sandsynlighed ikke plads på hylderne i de amerikanske apoteker. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jonas Vandall Ørtvig
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Du har slæbt dig op til lægen med feberen bankende og sveden piblende - og så skal du bagefter på apoteket og hente medicinen.

Køen kan imidlertid springes over, da medicinen faktisk kan købes via nettet. Det er der bare ikke mange, der ved.

85 procent af danskerne er ikke klar over, at den receptpligtige medicin kan købes på apotekernes hjemmesider, skriver Forbrugerrådets netblad Tænk.

Og det er ikke fordi, at kunderne ikke har lyst til at få muligheden med nettet serveret. Faktisk er 46 procent af køberne interesse i at købe medicinen via nettet:

- Vores undersøgelse viser meget klart, at de danske forbrugere gerne vil handle medicin på nettet - men også at alt for få kender til muligheden, siger Signe Jensen, sundhedspolitisk medarbejder i Forbrugerrådet.

Og Anders Kretzschmar, der er direktør i Danmarks Apotekerforening, er godt klar over problemet:

- Vi er frustrerede over, at næsten uanset hvad vi gør, så finder folk ikke rigtig ud af, at de kan købe medicin over nettet.

- Vi har brugt rigtig mange penge på at oplyse om det, men vi kan konstatere, at danskerne ikke kender til muligheden, siger direktøren.

Ud over at slippe for apotekerkøen, kan man via nettet også abonnere på sin medicin.

Og selv om apotekerne kan miste handel ved, at kunderne ikke kommer ind i butikken, mener Anders Kretzschmar, at apotekerne har en interesse i mere handel på nettet:

- Selvfølgelig vil den enkelte apoteker helst have folk ind, i butikken. Men selv om det er rarere at sælge en tandpasta med, så ved vi godt, at sådan er verden ikke. E-handel er kommet for at blive, siger han.

/ritzau/