DSV slutter 2015 uden at imponere - klar til stor fusion

Transport- og logistikkoncernen DSV har haft et godt 2015, men i de sidste tre måneder af året formåede selskabet ikke helt at følge med de forventninger, som analytikere og investorer havde til koncernen.

Administrerende direktør i speditørvirksomhed DSV, Jens Bjørn Andersen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Dennis Lehmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

DSV's omsætning steg beskedent med 67 mio. kr. til 12,6 mia. kr. i oktober, november og december, hvilket var en skuffelse blandt analytikerne, der ifølge Ritzau Estimates havde regnet med en toplinje på 13,1 mia. kr.

Det var særligt inden for luft- og søfragt, at omsætningen var under det forventede.

»Nettoomsætningen er positivt påvirket af stigningen i transportmængderne samt højere valutakurser, særligt på dollar. Imidlertid har de gennemsnitlige fragtrater for både sø- og luftfragt været lavere end i 2014. Fragtraterne hos både rederier og luftfartsselskaber er afspejlet i DSV's afregningspriser over for kunderne«, skriver DSV i regnskabet.

Indtjening som ventet

Derimod var driftsindtjeningen mere på linje med det ventede. I fjerde kvartal opnåede selskabet et overskud før særlige poster på 749 mio. kr., hvor analytikerne havde regnet med et plus på 765 mio. kr. I forhold til samme periode året før er det en fremgang på 100 mio. kr.

På bundlinjen lød overskuddet på 520 mio. kr., hvilket var på linje med forventningerne og omkring 100 mio. kr. højere end 2014. Det skal dog ses i lyset af, at transportkoncernen har haft særlige poster på 58 mio. kr. i fjerde kvartal 2015.

DSV regner i 2016 med et driftsoverskud før særlige poster på 3100-3500 mio. kr., hvilket vil være en fremgang fra 2014, hvor overskuddet var på 3050 mio. kr.

Halvanden milliard til fusion

Det er første gang, at DSV kommer med finansielle forventninger efter opkøbet af den amerikanske konkurrent UTI Worldwide for 9 mia. kr. for, og som endeligt faldt på plads i januar.

I forbindelse med opkøbet sætter DSV 1,5 mia. kr. af til integrationen af selskabet og regner desuden med synergier på samme beløb, hvilket vil blive realiseret inden for tre år.

DSV foreslår et udbytte på 1,70 kr. per aktie i forbindelse med regnskabet. Det er 0,10 kr. højere end i 2014.

Tabel over DSV's regnskab for fjerde kvartal 2015: