Analytiker: DSV-regnskab giver næppe store kursudsving

DSV's forventninger til 2016 er umiddelbart højere end forventet, men til gengæld er de gevinster, som transport- og logistikkoncernen regner med at hente fra opkøbet af konkurrenten UTI Worldwide, ikke "overambitiøse".

Foto: Simon Skipper. Portræt af IT-chef for DSV, Jesper Riis.
Læs mere
Fold sammen

Dermed giver regnskabet næppe anledning til store kursudsving, vurderer Jacob Pedersen, aktieanalysechef i Sydbank, efter at DSV onsdag morgen har gjort status for 2015.

DSV har i forbindelse med sit regnskab oplyst, at det sætter 1,5 mia. kr. af til integrationen af det amerikanske selskab, som man købte sidste år for 9,5 mia. kr. Selskabet regner samtidig med at hente et tilsvarende beløb i synergier inden for tre år.

»Jeg synes ikke, at de 1,5 mia. kr. er overambitiøst, men vi har tidligere set, at DSV tidligere er kommet med højere synergier senere hen«, siger Jacob Pedersen med henvisning til tidligere opkøb gennemført af DSV.

DSV regner med en mindre fremgang i driftsoverskuddet før særlige poster i 2016, hvor man sigter efter et plus på 3100-3500 mio. kr. efter 3050 mio. kr. sidste år. Det er højere end forventningerne i markedet, der lød på 3212 mio. kr. inden regnskabet.

»Det er højere, end jeg havde regnet med, men det er et meget svært regnestykke, når UTI's forretning er med inde i billedet«, siger Jacob Pedersen.

Fjerde kvartal som forventet

Selve regnskabstallene for fjerde kvartal var ifølge Ritzau Estimates en anelse skuffende målt på omsætningen, som var omkring 500 mio. kr. under det ventede, men driftsoverskuddet på 749 mio. kr. var på linje med forventningerne.

»Det er set som ventet i fjerde kvartal uden de helt store overraskelser. Jeg hæfter mig ved, at volumenerne er lavere inden for luft- og søfragt end ventet, men DSV formår altså at tjene mere på de varer, som de fragter. Og det gør, at man kommer nogenlunde i mål på indtjeningen«, siger Jacob Pedersen.

Han vurderer ikke, at DSV-aktien kommer til at rykke mærkbart i onsdagens handel, hvor det hele dog kan blive mudret af, at der de seneste dage har været stor uro på de finansielle markeder.

»Prognosen ligger inden for rammerne, så det er ikke sikkert, at aktien kommer til at rykke så meget. Det kan dog være, at nogle investorer er skuffede over de synergier, som man har meldt ud i forbindelse med opkøbet af UTI Worldwide«, siger Jacob Pedersen.