Dong Energy køber britisk for en halv milliard

Dong Energy har erhvervet en fuldkommen ejerandel i havmølleprojektet Race Bank i Storbritannien fra Centrica.

DONG har lidt milliardtab på kraftværk Fold sammen
Læs mere
Foto: Brian Bergmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Projektet har en samlet godkendt kapacitet på op til 580 megawatt (MW) og er beliggende i Greater Wash-området. Købesummen for projektet er cirka 450 mio. kr.

Det oplyser Dong Energy torsdag eftermiddag i en selskabsmeddelelse.

Race Bank-projektet har opnået alle væsentlige tilladelser fra de britiske myndigheder til opførelse og drift af parken. Der er allerede udført omfattende geotekniske og geofysiske undersøgelser af området. Tilladelserne betyder, at opførelsen offshore kan begynde fra 2017, oplyses det i meddelelsen.

- Race Bank passer særdeles godt ind i vores eksisterende pipeline af havmølleprojekter og vil bidrage til opfyldelsen af vores strategiske mål om at have opført 6500 MW i 2020. Forøgelsen af vores britiske projektportefølje med op til 580 megawatt understreger vores engagement i det britiske marked som helhed og specifikt det britiske marked for offshore vind, lyder det fra Samuel Leupold, koncerndirektør i Dong Energy Wind Power.

Dong Energy meddeler i forlængelse heraf, at der endnu ikke er truffet endelig investeringsbeslutning om opførelsen af projektet. Det vil komme til at afhænge af, om udviklingen af parken under Dong Energy's ejerskab fortsætter med at forløbe smidigt.