Danske designere sælger livsværk for 635 mio. kr.

Det danske designfirma Designit, der oprindeligt stammer fra Aarhus, er blevet solgt for over 600 mio. kr. til et stort indisk selskab. Tre danske bagmænd kan dele over 425 mio. kr. ligeligt mellem sig.

David Fellah, den ene af de tre danske ejere af Designit, fortsætter i selskabets direktørgruppet efter salget til indiske Wipro. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jeppe Bjoern Vejloe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det danske designselskab Designit blev kort før weekenden solgt til den store, indiske virksomhed Wipro. Inderne har betalt omkring 635 mio. kr. for det danske designfirma, som blev stiftet i 1991 af de to studiekammerater fra Designskolen.

Salget af Designit betyder, at tre danske bagmænd nu kan dele en gevinst på omkring 425 mio. kr. ligeligt mellem sig. Det skriver Dagbladet Børsen.

»Vi har store drømme, og hvis vi skal have dem opfyldt, så bliver vi nødt til at få en stærk partner ind. Den har vi fundet i Wipro, som vi ser som det perfekte match,« siger Mikal Hallstrup, der er direktør og medejer af Designit, til Børsen.

Det danske designselskab har navne som Nespresso, Novo Nordisk og Cisco på kundelisten, men selvom selskabet er blevet solgt for et stort millionbeløb, har det været småt med overskud i pengekasse. Midlerne er nemlig blevet brugt på at sikre selskabets vokseværk.

Og med det indiske indtog i Designit kommer der nu ekstra fart på ekspansionsplanerne.

»Vi starter med at åbne nye kontorer for Designit i London og New York. Og lad mig sige det sådan, at det bare er starten,« siger Avinash Rao, som er digitalchef i indiske Wipro.

Stort tillykke!

Posted by Berlingske on 13. juli 2015