Danske Bank fik rekordindtægter

Danske Banks indtægter satte rekord i første kvartal, men nedskrivningerne trækker resultatet så meget ned, at ledelsen er utilfreds med kvartalsresultatet.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Aldrig før har Danske Bank skovlet så mange penge ind fra sin forretning. Rentemarginalen er høj, så den almindelige bankdrift kører rigtig godt. Samtidig opfører de finansielle markeder sig så vildt, at der er masser af muligheder og derfor gode betingelser for afdelingerne, der lever af, at folk handler.

Modsat tæller nedskrivningerne af udlånenes værdi. De økonomiske konjunkturer peger nedad, og flere af bankens kunder får problemer med at betale deres lån tilbage. Nedskrivningerne er den sorte plet på regnskabet, og derfor er første kvartal slet ikke så godt som ledelsen kunne ønske sig.

"Samlet set er resultatet mindre tilfredsstillende omend bedre end forventet," konstaterer Danske Bank i kvartalsrapporten.

Banken er atter på plussiden, da den efter fjerde kvartals underskud på knap seks milliarder kroner, i første kvartal gav et overskud på 1,6 milliarder kroner efter skat. De samlede indtægter steg til 17 milliarder kroner - altså rekord - fra 12 milliarder kvartalet forinden, mens der er nedskrevet 8 milliarder kroner, hvilket er 1 milliard mindre end i fjerde kvartal 2008.