Danske Bank nedskriver 8 mia. kr. i 1. kvartal

Danske Bank fik et tab på udlånsbøgerne på samlet knap 8 mia. kr. mia. kr. i 1. kvartal, fremgår det af bankens netop offentliggjorte kvartalsregnskab. Det var højere end ventet af analytikerne, der havde ventet et tab på 4,8 mia. kr. (Opdateret 8.13)

Foto: Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danske Bank kom ud af 1. kvartal med et nettooverskud på 1553 mio. kr. Det var markant bedre end ventet af analytikerne, der havde ventet et nettoresultat på 103 mio. kr. Banken måtte i kvartalet nedskrive udlånstab for 7981 mio. kr.

Danske Bank har i årets første kvartal fortsat haft ekstraordinært store nedskrivninger på udlån.

"Vi har i første kvartal haft rekordhøje indtægter, men niveauet for hensættelser er samtidig ekstraordinært højt. Det afspejler de vanskelige vilkår på markederne. I første kvartal har vi ud over den globale finansielle krise oplevet en dyb global recession. Koncernens solide indtjeningskraft og kapitalgrundlag medvirker til, at koncernen har et godt fundament til at modstå effekterne af den økonomiske lavkonjunktur," lyder det fra bankens topchef, Peter Straarup, i forbindelse med regnskabet for årets første kvartal.

RB-Børsen