Handelsindtægter giver bedre end ventet resultat

Danske Bank-koncernens resultat i 1. kvartal på 1,6 mia. kr. er påvirket af store nedskrivninger på udlån, som i betydeligt omfang er opvejet af markant øgede handelsindtægter. Samlet set er resultatet mindre tilfredsstillende, omend bedre end ventet, konstaterer banken i regnskabet.

Foto: Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Resultatet er også højere end ventet af markedet, hvilket ligeledes skyldes de væsentligt højere handelsindtægter, idet både netto rente- og gebyrindtægter liggere lavere end ventet, ligesom nedskrivninger på udlån ligger markant højere og driftsomkostninger også overstiger analytikernes forventninger.

Danske Banks handelsindtægter steg med 6,1 mia. kr. til 7,5 mia. kr., hvilket karakteriseres som "særdeles tilfredsstillende" af banken.

"Det stærke resultat skyldes blandt andet, at banken har kunnet drage fordel af den globale uro på kapitalmarkederne med sin stærke markedsposition i Norden. Handelsaktiviteterne var endvidere begunstiget af en stigende kundeaktivitet på især afdækningsinstrumenterne inden for rente- og valutarisici samt forbedrede kundemarginaler. Samtidig har en række af de store internationale investeringsbanker revurderet deres forretningsstrategi, hvilket har medført, at konkurrencevilkårene på det nordiske marked har ændret sig," forklarer banken i regnskabet.

Der var ventet et overskud på bundlinien i årets første kvartal på blot 103 mio. kr., mens det faktisk blev på 1,6 mia. kr. Nedskrivninger på udlån steg til knap 8 mia. kr. i koncernen fra 542 mio. kr. i første kvartal sidste år. I fjerde kvartal sidste år var nedskrivningsposten på 9,2 mia. kr. Analytikerne havde "blot" ventet nedskrivninger i størrelsesorden 4,8 mia. kr. ifølge medianen af estimater, indsamlet af RB-Børsen i ugen op til regnskabet. Der var dog en vis uenighed om udfaldet, idet den mest optimistiske havde ventet nedskrivninger på 3,1 mia. kr. og den mest pessimistiske 7,0 mia. kr. og selv det, var altså ikke nok.

Netto renteindtægterne steg med 1 mia. kr. til 7,2 mia. kr., mens analytikerne havde ventet en vækst til knap 7,4 mia. kr. Netto gebyrindtægter faldt til 1,8 mia. kr. fra 2,2 mia. kr. og her var der ventet et fald til 1,9 mia. kr.

RB-Børsen