Dansk sushikonge har kurs mod milepæl: Omsætningen tæt på en halv milliard

Sticks'n'Sushi med Kim Rahbek i spidsen holder høj fart og nærmer sig en omsætning på en halv milliard kroner. Den danske sushi-kæde har planer om at åbne yderligere fem restauranter i det kommende regnskabsår.

Sticks'n'Sushi med Kim Rahbek i spidsen oplever solid fremgang med sine restauranter. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er sket en del, siden Kim Rahbek for godt 20 år siden tog fat i sin bank for at få et lån på 125.000, som han skulle bruge til at etablere en sushirestaurant. I dag står Kim Rahbek i spidsen for et fremadstormende sushiimperium med restauranter i både København, London og Berlin.

Vokseværket i Sticks'n'Sushi kan samtidig aflæses direkte af selskabets spritnye årsregnskab, der viser, at sushikædens omsætning nærmer sig en halv milliard kroner.

»Vi forfølger en klar vækststrategi og tog i 2017 endnu et skridt på den rejse, da vi med åbningen af en restaurant i Berlin gik ind på det tyske marked. Vi bruger lige nu rigtig mange kræfter på at optimere vores driftsplatform og få de nye restauranter op at køre,« siger Kim Rahbek i en pressemeddelelse.

Omsætningen i Sushi-kæden er de seneste seks år vokset med 114 procent fra 210 millioner kroner i 2011/2012 til 449 millioner kroner 2016/2017.

Sticks'n'Sushi har de seneste år udvidet forretningen fra den første restaurant på Nansensgade i København, så kæden i dag har 11 restauranter i Storkøbenhavn, fem restauranter i og omkring London én i Berlin. Ledelsen forventer at åbne yderligere fem restauranter i det kommende regnskabsår.

Det store vokseværk i kæden betyder, at topchefen forudser, at det kan blive vanskeligt både at tiltrække og fastholde kvalificeret arbejdskraft.

»Vi mærker meget tydeligt, at vi i Danmark er tæt på fuld beskæftigelse – og i London har Brexit-afstemningen også sat sit præg på arbejdsmarkedet og sat udbuddet af dygtige medarbejdere i serviceindustrien under pres. Vi beskæftiger i dag mere end 40 forskellige nationaliteter i de tre lande, vi opererer i – og vores vækst er også fremover afhængig af, at vi kan rekruttere mearbejdere international,« siger Kim Rahbek.

I alt beskæftiger Sticks'n'Sushi nu over 1100 mennesker.