Dansk sushikonge har kurs mod milepæl: Omsætningen tæt på en halv milliard

Sticks'n'Sushi med Kim Rahbek i spidsen holder høj fart og nærmer sig en omsætning på en halv milliard kroner. Den danske sushi-kæde har planer om at åbne yderligere fem restauranter i det kommende regnskabsår.

Foto: Liselotte Sabroe. Sticks'n'Sushi med Kim Rahbek i spidsen oplever solid fremgang med sine restauranter.
Læs mere
Fold sammen

Det er sket en del, siden Kim Rahbek for godt 20 år siden tog fat i sin bank for at få et lån på 125.000, som han skulle bruge til at etablere en sushirestaurant. I dag står Kim Rahbek i spidsen for et fremadstormende sushiimperium med restauranter i både København, London og Berlin.

Vokseværket i Sticks'n'Sushi kan samtidig aflæses direkte af selskabets spritnye årsregnskab, der viser, at sushikædens omsætning nærmer sig en halv milliard kroner.

»Vi forfølger en klar vækststrategi og tog i 2017 endnu et skridt på den rejse, da vi med åbningen af en restaurant i Berlin gik ind på det tyske marked. Vi bruger lige nu rigtig mange kræfter på at optimere vores driftsplatform og få de nye restauranter op at køre,« siger Kim Rahbek i en pressemeddelelse.

Omsætningen i Sushi-kæden er de seneste seks år vokset med 114 procent fra 210 millioner kroner i 2011/2012 til 449 millioner kroner 2016/2017.

Sticks'n'Sushi har de seneste år udvidet forretningen fra den første restaurant på Nansensgade i København, så kæden i dag har 11 restauranter i Storkøbenhavn, fem restauranter i og omkring London én i Berlin. Ledelsen forventer at åbne yderligere fem restauranter i det kommende regnskabsår.

Det store vokseværk i kæden betyder, at topchefen forudser, at det kan blive vanskeligt både at tiltrække og fastholde kvalificeret arbejdskraft.

»Vi mærker meget tydeligt, at vi i Danmark er tæt på fuld beskæftigelse – og i London har Brexit-afstemningen også sat sit præg på arbejdsmarkedet og sat udbuddet af dygtige medarbejdere i serviceindustrien under pres. Vi beskæftiger i dag mere end 40 forskellige nationaliteter i de tre lande, vi opererer i – og vores vækst er også fremover afhængig af, at vi kan rekruttere mearbejdere international,« siger Kim Rahbek.

I alt beskæftiger Sticks'n'Sushi nu over 1100 mennesker.