Fra Nansensgade til London og Berlin: Dansk sushiimperium nærmer sig milepæl

Sticks'n'Sushi med Kim Rahbek i spidsen oplever vild fremgang med sine restauranter. Det danske foretagende har dog ondt i indtjeningen som følge af massive vækstplaner, der blandt andet tæller restaurantåbninger i Tysklands hovedstad og Tivoli herhjemme.

Sticks'n'Sushi med Kim Rahbek i spidsen oplever vild fremgang med sine restauranter. Det danske foretagende har dog ondt i indtjeningen som følge af massive vækstplaner, der blandt andet tæller restaurantåbninger i Tysklands hovedstad og Tivoli herhjemme. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

For godt 20 år siden gik Kim Rahbek Hansen til banken for at få et lån på 125.000 kroner for sammen med sin bror og deres fælles ven at etablere sushirestauranten Sticks'n'Sushi i Nansensgade. Og det var en god idé.

I dag er Kim Rahbek Hansen ikke bare indehaver af én restaurant, men står i spidsen for et veritabelt sushiimperium med forretninger i København, London og snart i Tysklands hovedstad, Berlin. Og det kan også aflæses i regnskabet for Sticks'n'Sushi Holding, der viser et gedigent vokseværk, når man kigger på omsætningen.

De seneste fem år er den vokset med omkring 102 procent fra 209,9 millioner kroner i 2011/2012 til 423,8 millioner kroner 2015/2016. Det næste år regner Kim Rahbek Hansen med, at selskabet kan lande en omsætning i underkanten af en halv milliard kroner. Vokseværket skal dog gå i et acceptabelt tempo, påpeger sushidirektøren.

»Vi vil gerne vokse, men vi har ikke lyst til blind vækst. Det skal ske organisk. Vi har vokset mindre set på procent, end vi gjorde tidligere, men det er også et større maskineri, så den enkelte restaurantåbning fylder ikke så meget, som da vi gik fra én til to,« siger Kim Rahbek Hansen

I løbet af to år vil virksomheden have op mod ti restauranter i England Lige nu er der fem, hvoraf de to er åbnet i år. Derudover åbner selskabet i Tysklands hovedstad, Berlin på Potsdamer Strasse i begyndelsen af 2017.

Det store vokseværk har dog også betydet, at virksomheden ikke kan levere samme succes på driftsresultatet, hvor det sidste regnskabsår var på godt ti millioner kroner. I år er det tal nede på godt tre millioner kroner. Men det er udtryk for, at virksomheden stadigvæk ekspanderer.

»Hvis vi konsoliderer vores virksomhed efter to-tre år, vil vi have fornuftige økonomiske resultater, men virksomheden vil blive fattigere, fordi vi ikke har været ude at afsøge nye territorier,« siger Kim Rahbek Hansen.

Direktøren for den danske sushikæde Sticks'n'Sushi har det forgangne år åbnet butikker i England, gjort klar til en udvidelse i Danmark, hvor man næste efterår slår dørene op i Tivoli Hjørnet, der er under opførelse på hjørnet af Vesterbrogade og Bernstorffsgade i det centrale København.

Tivoli Hjørnet bliver Tivolis nye ansigt mod byen. I bygningen kommer nye hotelværelser til Nimb Hotel samt restauranter som Sticks'n'Sushi og Vapiano og en food court med omkring 30 stader for eksempel Tapa del Toro, Hav og Gorm’s. Selv om virksomheden henter størstedelen af omsætningen i Danmark, konstaterer Kim Rahbek Hansen også, at konkurrencen er markant, fordi københavnerne de senere år er blevet forvænt med et meget højt gastronomisk niveau.

»Der er rigtigt mange gode madsteder i København, og hvis man skal klare sig i det marked, så skal man virkelig være god,« siger han.

Brexit spøger

Sushifremmarchen fortsætter også ufortrødent i England, selv om briterne ventes at sige farvel til EU, bebuder Kim Rahbek Hansen, der dog ikke vil spå, om Brexit får nogen mærkbare konsekvenser for virksomheden. Indtil videre har det dog ikke givet sig udslag i økonomiske ubehageligheder, forklarer han.

»Det er billigt for os at bygge i London, men vi kan også se, at omsætningen ikke går ned. Turiststrømmen er stor, investeringerne er store. Der er også en form for selvtillid, men om det fortsætter, er svært at sige,« siger Kim Rahbek og uddyber:

»Folk skal stadig have noget at spise og drikke, så vi satser på at udvide vores forretninger i London også de kommende år,« siger han.

I alt beskæftiger Sticks'n'Sushi nu over 1.000 mennesker.