Dansk selskab får voldsomme hug efter mystisk chef-exit: »Jeg har aldrig set noget lignende«

Børsnoterede Chemometec tabte næsten en mia. kroner i markedsværdi, efter at selskabet sagde farvel til topchefen og anmodede om suspension af aktien.

ARKIVFOTO: Direktør Michael Eising sammen med vicebestyrelsesformand Martin Glensbjerg fra Chemometec. En kryptisk meddelelse om direktørskifte sendte chokbølger gennem markedet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Forvirringen var total, da det børsnoterede selskab Chemometec sendte en kryptisk meddelelse ud fredag eftermiddag.

I meddelelsen skrev Allerød-virksomheden, der producerer celletællere og instrumenter til celleanalyse, at der var truffet beslutning om en ændring i direktionen –  uden at sætte navn på, hvem der var tale om.

Aktien blev fluks sendt mod dybet og endte fredag med et historisk fald på 20 procent. Dermed fik Chemometec skåret over 900 mio. kroner af sin markedsværdi.

Chemometec anmodede i forbindelse med meddelelsen om, at handlen med selskabets aktie kunne blive suspenderet. Dette blev dog afvist af fondsbørsen.

»På det foreliggende grundlag suspenderer vi ikke handlen. Vi mener ikke, at der er grundlag for det,« sagde Jakob Kaule, der er ansvarlig for overvågning hos Nasdaq Copenhagen, til Berlingske.

»Jeg har aldrig set noget lignende i forbindelse med et ledelsesskifte,« tilføjede han.

Sydbanks aktieanalysechef, Jacob Pedersen, var ligeledes forbløffet over fredagens hændelse:

»Det er meget, meget langt fra normalen. Det er rasende unormalt, at et skifte i topledelsen får den konsekvens, at der anmodes om suspendering. Det er med til at skærpe opmærksomheden om, hvad der ligger bag,« sagde Jacob Pedersen til Ritzau Finans.

Fredag eftermiddag oplyste Chemometecs næstformand, Martin Glensbjerg, til Ritzau Finans, at det er selskabets topchef, Michael Eising, der er fortid i selskabet.

»Direktion består kun af ét medlem, så det er Michael Eising, der tales om,« sagde Martin Glensbjerg.

Berlingske har forgæves forsøgt at indhente kommentarer fra Chemometecs bestyrelsesformand, Preben König.