Dansk advokat opgiver milliarddrøm i Rusland

Den danske advokat og forretningsmand Jeffrey Peter Galmond dropper nu kampen mod en af Ruslands rigeste mænd Mikhail Friedman om magten over det russiske mobilselskab Megafon.

Megafon er Ruslands tredjestørste mobilselskab og har en estimeret værdi på op imod 15 mia. dollar eller godt 80 milliarder kroner, skriver Børsen.

Galmond har de seneste fire år været i juridisk krig mod oligarken Mikhail Friedman. Danskeren mener, at han er blevet franarret en blokerende aktiepost på 25 pct. plus én aktie i Megafon, men har ikke vundet en eneste sag, og ifølge Børsen stopper han nu sine søgsmål mod Friedman.

Beslutningen har han tilsyneladende truffet efter, at en russisk dommer for nylig afviste at båndlægge aktieposten som sikkerhed for at kunne føre sagen.

I stedet for at kæmpe videre, fortsætter Galmond nu i større grad sit frasalg af andre aktieposter, som han på papiret er ejer af. Teleanalytikere vurderer, at værdien af de teleaktier, Galmond råder over, er på omkring fire milliarder dollar, skriver Børsen.

Galmond mistænkes for at have fået fat i de russiske teleaktier og hvidvasket flere milliarder under privatiseringen af Ruslands teleindustri i begyndelsen af 1990erne.

Kilde: Børsen