Carlsbergs recept: Succes, men fortsat vækstfælde

Fjerde kvartal har beroliget Carlsbergs investorer, ef­ter at tredje kvartal gav anledning til en vis tvivl om, hvorvidt koncernchef Jørgen Buhl Rasmussens ledel­sesrecept egentlig virker.

Carlsberg-chefen Jørgen Buhl Rasmussen præsenterer 2013-tallene. Asien spiller en afgørende rolle for væksten den kommende tid. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jonas Skovbjerg Fogh
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den afgørende vækstdriver, Carlsbergs asiatiske forretning, er igen kommet i fart efter en hård – men åbenbart kortvarig – opbremsning i sensommeren. Carlsbergs B-aktie steg efter medde­lelsen om 2013-resultatet fra kurs 546 til 587 – stignin­gen sættes dog i perspektiv af, at kursen i slutningen af januar havde været oppe i 601.

Selv om Asien langt fra har løst koncernens overord­nede vækstproblem, så viser årsregnskabet, at Carlsberg på en stribe områder har held med afgørende initiativer. De skal til sammen effektivisere og vitalisere koncernen, der står over for de samme problemer som mange andre store industrikoncerner med overmodne markeder.

Det er ikke uforståeligt, at koncernen i sine fremtids­planer planlægger at ville fortsætte med de seneste års ganske succesfulde initiativer, herunder satsningen på Asien, effektiviseringerne med flere.

Læs hele artiklen i Økonomisk Ugebrev CFO nr. 7.

Få nyheder direkte på Facebook, ved at "Synes godt om" Økonomisk Ugebrev