Carlsbergs nye Asien-chef blev fyret af Buffett

En af USA's rigeste mænd stod bag fyringen af Cristopher Warmoth, da denne var ansat i H.J. Heinz.

Nu er manden fundet, der skal stå i spidsen for Carlsberg i Asien. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Carlsberg har tidligere i dag udnævnt Cristopher Warmoth som ny chef for Asien-regionen, og den 54-årige amerikaner starter 13. januar og har tidligere været ansat hos Heinz.

Her havde Warmoth ledende stillinger i både Asien-Pacific regionen og i Kontinental- og Østeuropa.

Her blev han ifølge Jyllands-Posten fyret sammen med det meste af ledelsen, da selskabet blev købt af Warren Buffetts Berkshire Hathaway og kapitalfonden 3G Capital fra Brasilien for omkring 130 mia. kr.

Christopher Warmoth har desuden arbejdet for Procter & Gamble og Coca Cola, og er oprindeligt uddannet i historie på University of Oxford.

- Han kommer med en omfattende og værdifuld erfaring fra multinationale virksomheder inden for hurtigt omsættelige forbrugsvarer, hvor han har opnået imponerende resultater i forbindelse med kommerciel eksekvering, udtaler Carlsbergs koncernchef, Jørgen Buhl Rasmussen, i meddelelsen.

Carlsbergs direktør bemærker desuden Warmoths resultater som chef for Heinz i Asien.

- Siden Heinz i 2006 udnævnte Chris Warmoth som chef for Asien, har han leveret en årlig vækst på 15-20 pct. som resultat af sine stærke strategiske og kommercielle kompetencer, fortsætter Jørgen Buhl Rasmussen.

Roy Bagattini har tidligere været chef for Asien-afdelingen, men tog i april afsked med Carlsberg til fordel for Levi Strauss. Roy Bagattini blev udpeget som chef for divisionen i 2009.