Cameron-sejr skidt for britiske landvindmøller

Det er skidt nyt for vindmølleindustrien, at konservative David Cameron er blevet genvalgt i Storbritannien. I hvert fald for den del af branchen, der fokuserer på møller, som opføres på land og ikke på vand.

epa04738462 British Prime Minister and Conservative party leader David Cameron (R) with his wife Samantha (L) at the door of Number 10 Downing Street in London, Britain, 08 May 2015. Cameron hailed the 'sweetest victory' of his political career in the general elections, with the win giving the Conservatives around 330 seats and a clear mandate for another five years in office. EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA Fold sammen
Læs mere
Foto: FACUNDO ARRIZABALAGA
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Forud for valget offentliggjorde Camerons parti et såkaldt manifest, der består af en række løfter til vælgerne, og her er en af overskrifterne, at man vil "standse spredningen af subsidierede vindmølleparker på land".

- Landvindmøller bidrager nu betydningsfuldt til vores energimiks og har været en del af en nødvendig forøgelse af vores vedvarende energi. Men landvindmøller har ofte svært ved at vinde opbakning i offentligheden, og de er ude af stand til at levere den faste kapacitet, som et stabilt energisystem kræver, står der i manifestet.

- Derfor vil vi stoppe enhver ny støtte til dem og ændre loven, så de lokale har det sidste ord at skulle have sagt, når der ansøges om at opstille vindmøller.

Vestas offentliggjorde senest en ordre i Storbritannien i februar, da selskabet fik en ordre på 30 megawatt. Selskabets dansk-japanske joint venture inden for havvindmøller, MHI Vestas Offshore Wind, fik sin første ordre i december 2014, da selskabet blev bedt om at levere 32 møller på i alt 256 megawatt til en udvidelse af havmølleparken Burbo Bank, som Dong Energy står bag.

Dong er den største bygherre inden for offshore vind i Storbritannien og har presset på for at få både MHI Vestas og Siemens Wind Power til at skabe arbejdspladser i kongeriet. Det er siden sket, og de konservative fremhæver da også i manifestet, at offshore vind leverer "sikker" energi men også arbejdspladser. Det er altså udbygningen med vindmøller på land, som Cameron og Co. er ude med riven efter.