Vestas-leverandør spænder livremmen ind i jagt på overskud

Vestas-leverandøren AH Industries, hvis komponenter sidder i 10 pct. af verdens vindmøller, kæmper fortsat med røde tal på bundlinjen.

Foto: Henning Bagger. ARKIVFOTO 2014 af Vestas vindmølle- Se RB 6/5 2015 08.40. Vestas har stærk vind i ryggen og kan opjustere forventningerne til hele årets regnskab. (Foto: Henning Bagger/Scanpix 2014)
Læs mere
Fold sammen

Resultatet er stærkt utilfredsstillende, mener selskabets ejer i form af kapitalfonden Ratos, der købte selskabet i 2007.

Det skriver dagbladet Børsen.

- Det har ikke været en tilfredsstillende udvikling. Vi har haft en hård periode, men der er blevet foretaget en del omstruktureringer i virksomheden, som har tilpasset omkostningerne, udtaler Elin Ljung, kommunikationschef i svenske Ratos, til dagbladet Børsen.

I årsregnskabet for 2014 faldt omsætningen med 20 pct., til 540,4 mio. kr., mens bundlinjen bød på et tab på 12 mio. kr.

Topchefen i AH Industries, Knud Andersen, lover dog, at 2015 bliver året, hvor udviklingen vil vende. Det skal opnås gennem en trimning af forretningen, blandt andet et frasalg af en division i Tyskland, der kører med underskud.