Bredt politisk flertal vil udvide undersøgelse af Danske Bank

Arkivfoto. Et bredt politisk flertal på Christiansborg ønsker nu, at Finanstilsynet og bagmandspolitiet udvider deres undersøgelse af Danske Bank. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jacob Gronholt-Pedersen

Et bredt politisk flertal på Christiansborg ønsker nu, at Finanstilsynet og bagmandspolitiet udvider deres undersøgelse af Danske Bank oven på en række nye oplysninger om, at en konto i banken er blevet brugt til mulig momssvindel.

Det skriver Jyllands-Posten Erhverv.

Jyllands-Posten og Information kunne tirsdag skrive om, hvordan en konto med tilknytning til den såkaldte Operation Greed-sag om momssvindel og hvidvask for millioner af kroner nu kan tilknyttes Danske Bank i Danmark.

Det har fået en bred vifte af politikere, herunder Venstres erhvervsordfører Torsten Shack Pedersen, til at kræve handling.

»I forhold til de undersøgelser, der pågår fra Finanstilsynet og bagmandspolitiet, forventer jeg, at en sag som denne - og måtte der være lignende - naturligvis også bliver genstand for en undersøgelse i forhold til bankens ansvar og gøren og laden i sådan en sag,« siger Torsten Schack Pedersen til Jyllands-Posten Erhverv.

At hvidvasksagen, der hidtil har været centreret om bankens estiske afdeling, nu trækker tråde til Danmark understreger ifølge erhvervsordfører for SF Lisbeth Bech Poulsen blot, at der stadig "virkelig er brug for at få strammet op".

/ritzau/FINANS