Bredbåndsselskab bliver landsdækkende

Perspektiv Bredbånd forsøger at indtage pladsen efter opkøbte Fullrate.

YouSee sætter igen hastigheden op hos kunderne – uden at tage ekstra penge for det. Håbet er at kapre flere kunder i et konkurrencetæt bredbåndsmarked. Fold sammen
Læs mere
Foto: CLAUS FISKER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

TDC har købt Fullrate, og Tele2 er blevet en del af Telenor-familien.

Men danskerne skal stadig kunne købe bredbånd fra en lille og uafhængig leverandør. Det mener Perspektiv Bredbånd, der nu lover, at alle danskere kan blive kunde hos firmaet.

Firmaet, der anvender TDCs kobber-net, bliver dog ikke fuldstændig landsdækkende.

”Jeg har ikke de præcise tal, men det er mellem 95 og 100 procent. Det er kun i de absolut fjerneste områder, at vi ikke dækker,” forklarer marketingschef Niklas Wadström til ComON.

Perspektiv Bredband, der startede som CPH-Metronet, blev etableret i 2002 i Lund. I 2005 begyndte firmaet at sælge bredbånd i den danske hovedstad. Firmaets fokusområde er stadig Øresundsregionen. I Sverige dækker Perspektiv Bredbånd cirka halvdelen af Skåne.

Det er stor efterspørgsel i Danmark, der gør, at firmaet har valgt at ekspandere her i landet først.

”Vi har fået rigtig mange forespørgsler fra folk uden for Købehavn, som vi tidligere måtte sige nej til. Dem kan vi nu også servicere,” siger Niklas Wadström.

Helt nemt bliver det dog ikke at overtage pladsen efter Fullrate og Tele2. Perspektiv Bredbånd havde ved sidste optælling hos IT- og Telestyrelsen så få kunder, at firmaet optræder i den lille underskov af små selskaber, som til sammen har to procent af ADSL-markedet.