Bonus til chauffører giver miljøgevinst

Ni procent har chaufførerne på to nordsjællandske buslinjer reduceret bussernes brændstofforbrug med, efter indførelse af bonusordning.

Læs mere
Fold sammen
Formår busschaufførerne på pendlerbusserne 150S og 173E at nedsætte brændstofforbruget, når de kører deres busser, er det noget, de kommer til at se på lønsedlen. Chaufførerne får nemlig en bonus for at køre længere på literen, og alene i løbet af perioden fra marts til maj har chaufførerne præsteret at få busserne til at køre ni procent længere literen. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

For hver fem procent forbruget falder, ryger der 3.000 kroner ind i en fælleskasse for chaufførerne. Imens sparer busselskabet bag, Arriva, 8.000 liter diesel om året og miljøet spares for 20 ton CO2.

Arriva vil forsøge at få ordningen bredt ud til hele landet. Det vil nemlig virkelig gøre en miljømæssig forskel, vurderer pressechef Martin Wex, Arriva Danmark.

- Busserne i Danmark bruger ifølge vores egne beregninger cirka 120 millioner liter diesel om året. En besparelse på ni procent svarer således til 10,8 millioner liter. Eller en potentiel besparelse på 28 millioner ton CO2 om året, siger han til avisen.

-ulha