Bonnier går i e-bogskrig mod Mofibo

Svensk forlagsgigant åbner abonnementstjeneste til efteråret. Dansk forlag vil samtidig fordoble antallet af e-bøger på dansk.

E-bøger bliver stadig mere populære, fordi de er lette at have med rundt og ofte er billigere end den trykte udgave. Nu går svenske Bonnier ind på markedet til efteråret. Arkivfoto: Thomas Lekfeldt, Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den svenske udgiverkoncern Bonnier gør klar til at åbne en international e-bogstjeneste til efteråret og dermed tage kampen op mod den danske konkurrent Mofibo.

»Vi vil være med i kampen. Vi har en lang historie med at sælge bøger til forbrugere gennem vores bogklubber og Adlibris (onlingeboghandel i bl.a. Danmark, red.). At skabe en abonnementstjeneste er en naturlig udvikling for os,« siger Jacob Dalborg, administrerende direktør for Bonnier Books, til netstedet Svensk Boghandel.

Samme model med et fast månedsabonnement og derefter fri adgang til alle hylder har den danske e-bogstjeneste Mofibo brugt. Mofibo blev stiftet af den tidligere Onfone-grundlægger Morten Strunge, som TDC købte ud af mobilmarkedet. Mofibo var den første tjeneste af sin art inden for e-bøger, og selskabet gik i september 2014 ind i Sverige.

Bonnier Books er i dag i ni lande, men Jacob Dalborg vil kun sige, at den nye e-bogstjeneste bliver international. Om der også vil være lydbøger på de digitale hylder, vil han ikke svare på.

Forlag vil fordoble mængden af danske e-bøger

Markedet for e-bøger, som kan læses på telefoner, tavle-PCer, PCer og e-bogslæsere, vokser hele tiden og får nu et ordentligt stød fremad, når forlaget Lindhardt & Ringhof, som Bonnier-koncernen i øvrigt ejede frem til 2007, går i gang med at digitalisere 15.000 bøger over de nærmeste to år og dermed fordoble antallet af danske e-bøger, skriver DR.

Lindhardt & Ringhof har i annoncer opfordret forfattere og oversættere til at få ældre værker, som kan være svære at få fingrene i, udgivet som e-bøger. Administrerende direktør Lars Boesgaard siger til DR, at det vil give gamle og måske glemte bøger nyt liv.

Mange forfattere har kun forhandlet trykte udgivelser med deres forlag, så Lindhardt & Ringhof kan potentielt hugge e-bogsudgivelsen af samme titel fra de eksisterende forlag.

Lars Boesgaard lover, at digitaliseringen af de mange nye bøger ikke vil blive sjusket igennem, sådan som det er set tidligere, hvor tidligere udgivne bøger af forskellige forlag er blevet scannet ind og kun overfladisk kontrolleret inden den digitale udgivelse.